همایش سراسری استئوآرتریت: از تحقیق تا بالین

پیام دبیرعلمی همایش

29 خرداد 1396

کشور ایران در حال تبدیل به یک اقتصاد پویا و اثرگذار در منطقه است و در مسیر این تحول به سوی مدرنیسم، از لحاظ جمعیت شناسی در حال حرکت به سوی سالمندی می باشد. در همین راستا در حال حاضر بیماری های غیرواگیر بخش اصلی هزینه های صرف شده در بخشدرمان را در کشور به خود اختصاص داده است

در همین راستا برآن شدیم با برپا کردن اولین کنگره کشوری استئوآرتریت، محققان، متخصصان علوم بالینی و پایه و سیاستگزاران کشور را متوجه حرکت خاموش جامعه به سوی این بیماری ناتوان کننده نماییم تا با برنامه ریزی صحیح در سطوح مختلف پیشگیری، درمان و توانبخشی به حفظ سرمایه های مالی و انسانی کشور کمکی کرده باشیم.

کشور ایران در حال تبدیل به یک اقتصاد پویا و اثرگذار در منطقه است و در مسیر این تحول به سوی مدرنیسم، از لحاظ جمعیت شناسی در حال حرکت به سوی سالمندی می باشد. در همین راستا در حال حاضر بیماری های غیرواگیر بخش اصلی هزینه های صرف شده در بخش درمان را در کشور به خود اختصاص داده است؛ این روند با شتاب قابل ملاحظه ای رو به پیشرفت است و به همین دلیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور برنامه ریزی تحقق اهداف چشم اندازی در افق سال 1404و پیشرفتی ارزشی در عرصه سلامت، مجموعه فعالیتهای حوزه سلامت کشور اعم از بهداشت، درمان، آموزش، پژوهش و فناوریرا در قالب نقشه ای در سال 1390 منتشر ساخت. به دنبال انتشار نقشه تحول سلامت، سند ملی سلامت سالمندان در سال 1391 و سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر در سال 1394 منتشر گردید. در این اسناد بیماری استئوآرتریت به عنوان یکی از بیماری های غیرواگیر پرهزینه در سال 2010 در ایران معرفی شده است.

بعنوان شایع ترین نوع التهاب مفصل، استئوآرتریت درمیان 10 علت اصلی ناتوانی در جهان میباشد و بروز و شیوع این بیماری بسرعت درحال افزایش است. استئوآرتریت یا ساییدگی مفصل که به آن آرتروز نیز گفته می شود، یک اختلال تحلیل برنده شایع غضروف مفصل است که کلیه بافت های مفصلی را درگیر می کند و باعث درد مزمن، خشکی و ناتوانی در بیماران خصوصاً افراد مسن می گردد. استئوآرتریت از شایع ترین علت های ناتوانی در سنین بالا و همچنین درد های مفصلی به ویژه زانو است. این بیماری روندی خاموش دارد و زمانی منجر به بروز علایم بالینی می شود که پیشرفت آن به مراحل غیرقابل جبران رسیده باشد. تقریبا همه اقشار جامعه در معرض ابتلا به این بیماری می باشند. این بیماری که پرهزینه ترین نوع التهاب مفصل می باشد هزینه های مستقیم و غیرمستقیم سنگینی به جوامع صنعتی تحمیل می کند. این هزینه ها مربوط به خدمات تشخیص و درمان (مستقیم) و مرخصی ها، بازنشستگی زودهنگام، پرستاری و خدمات ویژه مراقبت از بیمار(غیرمستقیم) می باشد.

دکتر زهرا سادات رضاییان
دبیر علمی همایش استئوآرتریت