همایش سراسری استئوآرتریت: از تحقیق تا بالین

سخن دبیر اجرایی

29 خرداد 1396

در جهان امروز انسان سالم، محور توسعه پایدار است و بنابراین توجه به سطح سلامت جامعه و تلاش براي حفظ و ارتقاي آن از اولویت های مهم کلیه نظام های سیاسی است. در اقتصاد و در آموزه های دینی و اجتماعی کشور ایران نیز سلامت سرمایه ارزشمندي است به نحوی که به عنوان یک حق برای آحاد مردم در قانون اساسی در نظر گرفته شده است و ارتقاي آن به عنوان یکی از مهمترین اهداف در چشمانداز جمهوري اسلامی ایران مورد تأکید بوده است.

امید است با استعانت از خداوند متعال و دست توانای همه پزشکان و پیراپزشکان بتوان قدمی در جهت پیشگیری و درمان این بیماری خاموش جامعه برداشت.

در سال 2009، تنها هزینه درمان بیماری استئوآرتریت در کشور ایالات متحده امریکا برای هر نفر بین 1000 تا 1400 دلار درسال بوده است. به همین دلیل دهه اول قرن 21 به عنوان دهه استئوآرتریت نام گذاری شد. نکته بسیار مهم و کلیدی در مورد این بیماری این است که این بیماری علی رغم عدم تأثیر مستقیم در میزان مرگ و میر جامعه و طول حیات انسانها، به شدت بر کیفیت زندگی و عرض حیات جامعه مؤثر است. به همین جهت هرچند در بسیاری از سیاستگزاریها در اولویت های برنامه ریزی قرار ندارد ولی به سادگی می تواند باعث اتلاف پیوسته و خاموش بخش قابل ملاحظه ای از انرژی کار و سرمایه جامعه گردد. شاید توجه به سایر بیماری های واگیر و غیرواگیر که مستقیماً بر میزان مرگ و میر جامعه اثر دارند بتواند به طور قابل ملاحظه ای متوسط طول عمر در جامعه را ارتقا بخشد ولی از قلم افتادن بیماری هایی مانند استئوآرتریت باعث می شود جمعیت جامعه به سمت وابستگی در عملکرد و ناتوانی های جسمی و حتی روانی حرکت کنند و در عمل توان تولید را کاهش و میزان اتلاف سرمایه را افزایش می دهد.

سید حسن میربد

دبیر اجرایی کنگره استئوآرتریت